Radunice (kod Žepča)

Započela specijalizacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije


U nedjelju, 16. srpnja u župi Sv. Ane u Radunicama nadomak Žepča, započela je deveta specijalizacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije.

Nakon uspješno održane četiri formacije, 33 mladih iz Sarajeva, Gromiljaka, Nove Bile, Radunice, Novog Travnika, Travnika, Jajca, Vidovica, Mostara, Viteza, Zenice i Tuzle došli su  kako bi jednogodišnje školovanje zaključili sedmodnevnim bogatim programom.

Prvi dan specijalizacije započeo je slavljenjem sv. mise koju je predvodio dr. vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. koji je u prigodnoj propovijedi pozvao buduće animatore da otvorenog srca slušaju Božju riječ, ohrabrujući ih da što bolje iskoriste vrijeme provedeno na kampu kako bi kao animatori mogli pomagati u kreiranju što kvalitetnijeg programa za mlade u župnim zajednicama koje predstavljaju.

Nakon suharistijskog slavlja, uslijedio je program dobrodošlice na kojemu su se uz prof. Maršić, nazočnima obratili Josip Milanović, koordinator projekta te Kristina Čuturić, odgovorna osoba za program Škole animatora koja je sudionike upoznala s animatorima instruktorima, pravilima kampa te programom devete generacije budućih animatora.

Program prvog dana obogatili su igrica upoznavanja, podjela u male skupine i ples. Kroz radionicu Rad po dobi, sudionici su imali priliku saznati više informacija o radu po dobnim skupinama te kako program i sadržaj prilagoditi radu ovisno o skupini kojoj držite predavanje. Uslijedila je radionica posvećena vještinama prezentiranja i igrica Oklada u kojoj su sudionici imali priliku pokazati svoj natjecateljski i timski duh.

Na kraju prvog dana upriličena je molitva koja je oduvijek bila i jest najvažniji dio programa Škole animatora.

Josip Milanović/ KT