Ovčarevo

Slavlje u svetištu Gospino vrilo


Danas je u svetištu Gospino vrilo u župi Ovčarevo kod Travnika proslavljena Mala Gospa. Misu je predvodio provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić.

Foto: Župa Ovčarevo

Foto: Župa Ovčarevo

Svečanu svetu misu u svetištu Gospino vrilo predvodio je provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić uz koncelebraciju više svećenika, a u bogoslužju je sudjelovalo veliko mnoštvo vjernika.

U svojoj je propovjedi provincijal upitao svakog čovjeka tko je i čime pridonosi da društvo bude bolje.

„Svatko od nas treba doživjeti promjenu u sebi te iz te promjene mijenjati svijet u kojem itekako ima i dobra i pravednosti i plemenitosti jednih prema drugima“, istaknuo je fra Jozo pozvavši vjernike na bolje izgrađivanje društva i zajednice kroz samoizgradnju.

Govoreći o Blaženoj Djevici Mariji, poručio je ona svakom vjerniku treba biti primjer potpune predanosti Bogu i oslonjenosti na Boga, te da čovjek treba poput nje vjerovati i imati na umu njezine krijeposti.

Provincijal je okupljenima poručio i da mole za očuvanje obitelji i njihov opstanak na ovim područjima.

Proslavi patrona svetišta prethodila je duhovna obnova ususret proslavi – trodnevnica koju je predvodio fra Velimir Bavrka, župnik iz Viteza, a na uočnicu je obavljen blagoslov djece.

KT