Sarajevo- Vogošća

Proslava patrona u Vogošći


U župi Sv. Majke Terezije u sarajevskom prigradskom naselju Vogošća jučer, 5. rujna, proslavljen je patron. Svečanu euharistiju predslavio je župnik u Bosanskom Brodu vlč. Željko Vlajić...

U koncelebraciji su bili župnik vlč. Alberto Zornada, rektor i vicerektor sjemeništa Redemptoris mater u Vogošći vlč. Michele Capasso, umirovljeni svećenik mons. Mato Zovkić, vojni kapelan vlč. Ivo Jezidžić, vlč. David Trujillo, vlč. Jošt Mezeg, vlč. Mijo Nikolić i vlč. Fabijan Stanušić.

U propovijedi vlč. Željko je govorio o tome kako je Bog objavio svoju jakost u jednoj maloj ženi koja je ljubila zadnje osobe ovoga svijeta.

"Ona je bila 'olovka' Božja, uvijek je vršila Božju volju, čak i onda kada je doživjela trenutke tame. Sveta Majka Terezija se cijelim svojim bićem posvetila najsiromašnima, odbačenima, bolesnima i umirućima. To je bio njezin odgovor na Božju ljubav koju je i sama osjećala i koja joj je uvijek iznova davala snage da ustraje u neumornom služenju ljudima u potrebama – duhovnim, duševnim ili tjelesnim", rekao je propovjednik i na kraju postavio pitanje je li je itko "olovka" Božja poput Sv. Majke Terezije te potaknuo vjernike da traže zagovor kod ove velike svetice našeg vremena.

Nakon blagoslova župnik je nazočne potaknuo da poljube relikviju Sv. Majke Terezije tražeći od nje posebnu milost.

Sveta Misa je bila prenošena uživo preko valova Radio Marije.

Svečano i radosno slavlje nastavilo se uz druženje ispred župne kuće oko obiteljskog stola.

Istaknimo i to da je ujutro prije sv. mise u Vogošću došla skupina vjernika hodočasnika iz župa Viteza i Guča Gora koja je hodočastila u Vogošću te se molila pred slikom i relikvijom Sv. Majke Terezije.

KT