Dubrovnik

Argentinski turist volontirao u Caritasu


Na svojem putovanju Mediteranom Leandro Javier Lorusso zaustavio se u Dubrovniku gdje je pomagao djelatnicima Caritasa.

Turisti često na svojim putovanjima ispunjaju i neke svoje neispunjene želje. Tako je i mladi Argentinac proteklog tjedna došao u Dubrovnik na nekoliko dana i odvojio nekoliko sati za volontiranje u Caritasu Dubrovačke biskupije.

Riječ je o 32-godišnjem psihologu Leandru Javieru Lorussu koji je nakon kongresa u španjolskoj Sevilli nastavio svoj odmor putujući Mediteranom.

„Htio sam na odmoru činiti ono što ne stižem u svakodnevnom životu, dati dio svog slobodnog vremena čineći dobro bližnjem. A kako moja majka Maria del Pilar volontira u Caritasu pri katedralnoj crkvi Del los Santos Pedro y Cecilia u gradu Mar del Plata, logičan mi je izbor bio potražiti Caritas u Dubrovniku. I tako sam se našao ovdje“, kazao je volonter.

Djelatnici Caritasa i volonteri posvjedočili su o vrlo otvorenom pristupu i spremnosti na dobro ovog mladog turista Argentinca koji je dobio zadatak složiti pakete hrane i higijenskih potrepština za potrebite unutar projekta Ruke dobrote koji je financiran sredstvima iz Fonda europske pomoći za potrebite.

Također, s obzirom na to da je psihologija njegova struka izrazio je želju vidjeti i upoznati se s djelovanjem i programima Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije. S tim sadržajima ga je upoznala voditeljica Kristina Rožić te mu za sjećanje poklonila knjigu Providnosti ususret u izdanju Obiteljskog savjetovališta.

KT